Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

Gevel buitenom isoleren met PIR

Het voordeel van het na-isoleren van een massieve muur aan de buitenzijde is dat er binnen geen binnenleefruimte verloren gaat. Dit kunt u prima doen met bijvoorbeeld PIR-platen

Op of voorlangs de bestaande buitenmuur brengt u verticaal een houten regelwerk aan, waarbij de dikte van de regels iets meer dan de dikte van het isolatiemateriaal.  Zo houdt u een verticale spouw van minimaal 13 mm. De onderling afstanden van het regelwerk kunt het best krap afstemmen op de breedte- en lengtematen van de PIR-platen. U hoeft dan niet te snijden. Dat scheelt werk maar ook afval, en dus ook kosten. Indien u een regelwerk van hout tegen de stenen muur aan zet, dient u het hout op de contactplaatsen te voorzien van een waterdichte primer. Anders geeft de steen vocht af aan het hout wat rot kan veroorzaken.

Wanneer het regelwerk en de plaatafmetingen goed aansluiten, zullen de platen goed klemmen en hoeft u voor het bevestigen van de platen niets meer te doen. Mocht er toch wat speling op zitten, dan kunt u hier en daar schuin een hechtspijkertje in het regelhout slaan. Dan blijven de platen ook mooi op hun plek. Eventuele kieren kunt u vullen met spuit-PUR.

De buitenwand kunt u vervolgens afwerken door platen of rabatdelen tegen de tengels aan te brengen.

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer