Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

Muur isolatie methodes

Isoleren van een woning komt precies, dus ook de na-isolatie van een buitenmuur. De gekozen isolatiemethode dient nauwkeurig en in de juiste volgorde te worden uitgevoerd.

Het aanbrengen van spouwisolatie bij een bestaande spouwmuur is werk voor de vakman. Klussers kunnen wel zelf een (spouw)muur isoleren, maar dan aan de buiten- of binnenkant.

Een buitengevel isoleren van binnenuit heeft veel consequenties voor de binnenruimte. Het betekent ruimteverlies en is doorgaans duurder dan spouwmuurisolatie, vanwege alle benodigde aanpassingen aan de constructie en technische installatie. Renovatie of verbouw is daarom het beste moment om een buitenmuur van binnenuit te isoleren. Een geïsoleerde voorzetwand is vooral een goede oplossing voor buitenmuren zonder spouw.

Bij muurisolatie aan de buitenkant wordt het aanzicht van het huis anders en dat is niet altijd toegestaan. Met name bij rijtjeswoningen, 2/1-kappers bent u hierbij in uw mogelijkheden beperkt. Informeer daarom vooraf bij uw gemeente naar de regels die voor u van toepassing zijn.

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer