Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

Wand

Gevelisolatie: ook tegen tocht en vocht

Bij een ongeïsoleerd huis verdwijnt gemiddeld ruim 20% van de warmte door de buitenmuren en –ramen. Hier valt dus een forse winst op de stookkosten te behalen. Gevelisolatie levert echter niet alleen een aantrekkelijk rendement op, het vermindert ook tocht in huis en de kans op vocht- en schimmelproblemen wordt kleiner.

Moderne huizen zijn redelijk goed geïsoleerd. Daar hoeft u in principe niets aan te doen. Oudere huizen zijn bij de bouw soms wel, maar vaak onvoldoende, en meestal helemaal niet geïsoleerd. Mogelijk is er later wel (spouw)isolatie aangebracht. Ga daarom eerst na wat de situatie is voordat u gaat nadenken over de toe te passen isolatiemaatregelen.

Buitenmuren in bouwjaren

Woningen met een bouwjaar tussen 1975 en 1983 hebben tijdens de bouw spouwmuurisolatie met een dikte van 5 centimeter gekregen.

Huizen van voor 1975 zijn bij de bouw niet (of nauwelijks) geïsoleerd.

Woningen van voor 1920, of uit de periode 1945 tot 1955, hebben zelden een spouw en dus ook geen spouwmuurisolatie. Als er in de huidige situatie wel sprake is van isolatie, moet dat aan de buitenkant van de gevel zitten, of tussen de gevel en een voorzetwand.

Woningen gebouwd tussen 1920 en 1945 hebben, net als huizen met een bouwjaar tussen 1955 en 1975, in de meeste situaties wel een spouwmuur, maar zijn destijds niet voorzien van isolatie.

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer