BETONNEN VLOER ISOLEREN

Vloerisolatie maakt betonvloer warmer!

De betonvloer in je woning kan koud aanvoelen, zeker als er onder het beton een kruipruimte zit. Kou en vocht uit de kruipruimte trekken omhoog. Isolatie van je betonvloer verbetert het wooncomfort.

Koude voeten

Vloerisolatie zorgt voor minder koude voeten en daarnaast bespaar je op stookkosten. Heb je een kruipruimte onder je betonvloer? Dan kun je die van onderen af isoleren. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Is het beton direct op een laag zand gestort, dan moet je het beton van bovenaf isoleren. Dit brengt meer werk met zich mee.

https://www.isolerendoejezo.nl/dhz/wp-content/uploads/2019/10/shutterstock_519670600.jpg

Voordelen vloerisolatie bij beton

Wat zijn bij beton de voordelen van vloerisolatie? Meer wooncomfort, een drogere woning en besparing op stookkosten zijn de belangrijkste voordelen. Doordat warmte stijgt, is de temperatuur op vloerniveau bij beton vaak vijf graden lager. Dit is onprettig en het zorgt ervoor dat mensen de verwarming omhoog draaien. Daarnaast is het gezondere woonklimaat een groot voordeel. Want een drogere woning is een gezondere woning! Vocht, schimmels en stof zijn verleden tijd. Ook is er geen tocht meer aan de vloerpas, het is milieuvriendelijk en de woning blijft ’s zomers langer koel. Ga je binnenkort isoleren, maak dan in combinatie met andere isolatie nog gebruik van de lopende subsidies.

Betonvloer zonder kruipruimte

Zonder kruipruimte is vloerisolatie bij een betonvloer lastiger. Isolatie kan dan in principe alleen aan de bovenzijde van de vloer. Dit vergt veel tijd, inspanning, materiaal en kost hoogte. Daarnaast moet je de vertrekken helemaal leegmaken en de vloerbedekking van het beton verwijderen. Zelfs de deuren en de plinten moet je verwijderen en aanpassen in verband met de hoogte. Heb je dit allemaal gedaan? Start dan met de vloerisolatie van bovenaf.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?