Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

Vloer aan onderzijde isoleren met glas- of steenwolplaten

Voor vloerisolatie kunt u heel goed glas- of steenwol platen gebruiken. De hierbij aanbevolen dikte van glas- of steenwol is 13 centimeter. Gebruik hiervoor glas- of steenwol zonder dampremmende laag. Als u het isolatiemateriaal aanbrengt onder een houten draagvloer brengt u een dampremmende laag boven op de vloer, onder de vloerbedekking.

De platen laat u, net als bij metselwerk, bij voorkeur steeds verspringen. U kunt het materiaal het beste bevestigen met schroeven met volgringen. Let op: de lengte van de schroeven is de dikte van de isolatieplaten plus één centimeter. Anders komen de punten door de draagvloer heen. De meeste draagvloeren hebben een dikte van ongeveer 2,o centimeter. Per plaat zijn vier tot zes pennen nodig. Montagekit kan ook, zeker als het een betonvloer betreft die aan de onderzijde regelmatig is.

Wanneer plakken onder een betonnen draagvloer moeilijk wordt, kunt u ook gebruik maken van metalen schotelpennen (verzinkt, of rvs indien de omstandigheden onder vloer erg vochtig zijn). Deze zijn in verschillende lengten verkrijgbaar. Voor het aanbrengen van deze isolatieplaat pluggen heeft u een boorhamer nodig om gaten te boren in het beton, door de isolatieplaat heen. Tijdens de werkzaamheden kunt u de isolatieplaten tegen de onderzijde van de draagvloer klemmen met stukken panlat, die u vanaf de bodem van de kruipruimte ook weer met een panlat ondersteunt. Na het boren slaat u de pen die voorzien is van een schotelplaatje door het isolatiemateriaal heen in het boorgat.

Let er bij het isoleren van de vloer aan de onderzijde wel goed op dat de kruipruimte voldoende geventileerd blijft; het isolatiemateriaal mag de ventilatie-openingen in de kruipruimte niet blokkeren. Het is van belang voor de gezondheid dat radongas dat uit de grond komt kan worden afgevoerd. Indien er door de kruipruimte een gasleiding loopt is kruipruimteventilatie zelfs verplicht.

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer