Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

Isolatieschips tegen kou en vocht

Vooral bij vochtige kruipruimtes kunt u denken aan het toepassen van bodembedekkende isolatiechips van polystyreen. Met deze methode bespaart u energie door het omlaag brengen van de luchtvochtigheid.

Omdat polystyreen ongevoelig is voor water, biedt dit materiaal ook een uitstekende oplossing in kruipruimtes waar regelmatig water in staat. Polystyreen op schuimbasis (EPS) bestaat voor meer dan 99% uit lucht, is daarom zeer licht en zal bovendien gaan drijven op het eventueel aanwezige water. Hierdoor blijft de isolerende werking gegarandeerd.

De isolerende- en vochtregulerende werking van EPS chips is gelegen in het verleggen van het condenspunt; de onderkant van de vloer is niet meer het condenspunt, maar het vocht verdwijnt onder de isolatiechips en richt geen schade meer aan aan de constructie. De piepschuim chips kunnen daarom ingezet worden als doeltreffende methode om schimmelvorming en houtrot tegen te gaan.

Zowel bij houten als bij betonnen vloeren zal na het aanbrengen van de piepschuim isolatielaag het vochtgehalte in de lucht binnenshuis dalen, waardoor er minder hard gestookt hoeft te worden. Droge lucht verwarmt namelijk beter dan vochtige lucht. Daarbij zal ook het wooncomfort aanzienlijk toenemen. Doordat de lucht boven de isolatiechips droger wordt, zal ook de corrosie van het leidingwerk onder de vloer worden tegengegaan.

Polystyreen chips zijn zeer duurzaam, cfk-vrij geproduceerd, chloorvrij en heeft geen enkel effect op de kwaliteit van het grondwater. Het reageert niet op andere producten, wordt niet afgebroken en neemt geen vocht op.

Hele bodem bedekking met EPS chips

De EPS chips zijn te koop in zakken van bijvoorbeeld 500 liter. Het materiaal is superlicht en dus makkelijk in je eentje te transporteren en te verwerken. Een doe-het-zelver kan het materiaal zelf uitspreiden op de bodem van de kruipruimte.

De dikte van de chips isolatielaag dient ongeveer 30cm te zijn. Het is belangrijk dat alle oppervlakte(s) van de kruipruimte(s) onder het gehele huis wordt geïsoleerd met de chips. Op plaatsen waar de chips liggen, wordt het namelijk warmer en de lucht droger, waardoor de vochtige lucht naar het koude, niet-geïsoleerde deel van de kruipruimte trekt. Op die plekken zal de vochtigheid zelfs toenemen.

Zelfs het isoleren van een deel van een kruipruimte dat is gescheiden door muurtjes is niet voldoende. Het vocht migreert als waterdamp door steen en mortel en condenseert weer bij het koude deel. Als u in een 2/1-kappers of rijtjeshuis woont, is het in het belang van uw aangrenzende buren, dat ook zij de bodem van hun kruipruimte voorzien van een isolerende laag.

100% Gerecyclede EPS chips

EPS chips van Drowa is gemaakt van 100% gerecycled materiaal waardoor er geen aardolie meer nodig is om de chips te vervaardigen. Als grondstof wordt gebruik gemaakt van plastic producten (EPS) die tijdens het productieproces worden afgekeurd op vorm of kleur.

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer