Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

Vloerisolatie methodes

Vloer

Een bestaande vloer isoleren is het minst ingrijpend als dat van onderen gebeurt.

Een vloer aan de bovenzijde isoleren kan ook, alleen wordt de vloer dan hoger. Dit heeft allerlei consequenties. Deuren moeten worden bijgeschaafd, het keukenblad zit opeens lager et cetera. De draagvloer kan dan voorzien worden van een drukvast materiaal, zoals PUR of PIR waaroverheen de afwerkvloer gelegd wordt.

Om een begane grond vloer van onderen te kunnen isoleren is een kruipruimte nodig met een minimale hoogte van 30cm. Anders wordt het heel moeilijk om je eronder te bewegen. Deze hoogte is net voldoende voor een afdoende laag EPS-chips of -korrels of zeeschelpen. Voor het bevestigen van platen minerale wol of PIR-platen heeft u waarschijnlijk iets meer ruimte nodig. Eventueel kunt u wat extra werkhoogte creƫren door plaatselijk steeds wat aarde te verschuiven. Dit is altijd nog minder moeite dan de aanpassingen die u zou moeten maken als u de vloer van bovenaf zou willen isoleren.

Voorbeelden van vloerisolatie methodes zijn:

Isolatiekorrels
Isolatiechips
Isolatiematrassen
Glas- of steenwolplaten
Isolatiefolie
PIR-platen

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer