SPOUWMUURISOLATIE

Waarom spouwmuur isoleren?

Graag voorkomen dat warmte uit het huis verloren gaat? Dan is spouwmuurisolatie de perfecte oplossing. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatie. Hierdoor wordt naast dat de warmte beter bewaard wordt ook de energiekosten een stuk lager. Geld terugverdienen kan namelijk al binnen enkele jaren. Extra warme zorgt natuurlijk ook voor extra comfort binnen huis. Hieronder lees je alle belangrijke informatie over spouwmuurisolatie.

https://www.isolerendoejezo.nl/dhz/wp-content/uploads/2019/10/shutterstock_519670600.jpg
https://www.isolerendoejezo.nl/dhz/wp-content/uploads/2019/10/shutterstock_519670600.jpg

Wat is spouwmuuisolatie?

Spouwmuurisolatie is niet vanzelfsprekend en kan ook niet bij ieder willekeurig huis toegepast worden. Bij huizen die gebouwd zijn na 1920 en tot 1975 is het mogelijk om spouwisolatie te laten aanbrengen. Huizen na 1975 hoeven eigenlijk niet voorzien te worden van spouwmuurisolatie. Deze nieuwere woningen zijn vaak al voorzien van goed geïsoleerde muren. Wanneer isoleren van de spouwmuren voor jouw huis niet mogelijk is, zijn er nog 2 andere mogelijkheden van isoleren. Je kunt dan kiezen voor binnenmuurisolatie of buitenmuurisolatie, waardoor je alsnog meer warmte laat creëren in je woning.

Alleen wat is spouwmuurisolatie nu precies? Spouwmuurisolatie is eigenlijk een slimme verbetering van je huis. Zoals eerder al genoemd houdt het de warmte beter vast, waardoor er bespaart kan worden op energiekosten. Muren geven minder kou af wat weer extra warmte comfort in huis biedt. Als we het hebben over spouw, dan hebben we het over de ruimte tussen de binnen en buitenmuur. In Nederland is bijna driekwart van de woningen voorzien van geïsoleerde buitenmuren. Dit aantal zal nog meer toenemen in de toekomst, omdat er ook steeds meer nieuwbouwwoningen worden gebouwd.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur is een buitengevel die weer bestaat uit twee stenen muren met daartussen een ruimte, dat we dus spouw noemen, van vier tot zes centimeter. Bij spouwmuurisolatie wordt dus die ruimte gevuld met bijvoorbeeld piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. Aan de buitenkant wordt een gat geboord in de voegen van de gevel. Via die gaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen aan de hand van een speciaal apparaat. Als het isolatiemateriaal er in zit worden de gaten weer dichtgemaakt en is er vanaf de buitenkant niks meer te zien.

Laat warmte creëren in je woning

Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie biedt dus vele voordelen. Je huis wordt een stuk zuiniger wat je gaat merken in de portemonnee en daarnaast ook een heel stuk milieuvriendelijker. Hierdoor krijgt je huis ook een beter energielabel, wat ook allemaal weer voordelen met zich mee brengt.

Wil je graag meer warmte hebben in je woning en daardoor veel meer comfort ervaren? Dan is spouwmuurisolatie zeker het overwegen waard. Ben je benieuwd of spouwmuurisolatie bij jouw huis toegepast kan worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279