SCHAPENWOL

Schapenwol

Schapenwol is hoogwaardige dierlijke vezel keratine. Schapenwol is een vernieuwbare, biologische en secundaire grondstof. De ecologische voetafdruk van dit product is aanzienlijk. De dieren nemen ruimte in en leveren in verhouding met andere materialen onder andere een relatief grote bijdrage aan CO2-vorming omdat ze via hun mest ammoniak uitscheiden. Hierbij moet opgemerkt worden dat er landen zijn waar de wol – anders dan in Nederland – als een bijproduct wordt gezien. Van echte woloverschotten op lange termijn is geen sprake, dus kan wol niet als afval worden gezien. Het is dus geen restproduct.

Het isolatiemateriaal is beschermd tegen aantasting door insecten met 0,3 procent sulcofuron. Vliezen met lage dichtheden kunnen extra brandvertragend worden gemaakt met boraten. Vliezen met hoge dichtheid zijn van zichzelf al brandvertragend.

Schapenwol kan tot 30 procent van z’n eigen gewicht aan water absorberen maar behoudt desondanks z’n isolerende waarden. Het is bewezen dat het product minimaal honderd jaar meegaat. Schapenwol kan daarmee bijzonder bijzonder duurzaam worden genoemd.

Sommige mensen zijn allergisch voor wol.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 4609

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 4609