HOUTVEZEL

Houtvezel

Houtvezel wordt zowel gebruikt als thermische isolatie als akoestische isolatie, vooral bij daken en muren. Houtvezel wordt gemaakt van resthout en wordt gebonden met harsen afkomstig van het hout zelf. Dit isolatiemateriaal heeft een extreem lage energie-inhoud, vanwege het gerecycleerde materiaal en de eenvoudige productiewijze. Door reststoffen als basismateriaal voor isolatie te gebruiken wordt enerzijds een afval bespaard en anderzijds een hoop nieuw materiaal uitgespaard.

Houtvezel wordt verwerkt tot harde of zachte platen, voor de isolatie van muren, daken, vloeren, plafonds. Er bestaan ook waterbestendige platen door toevoeging van 12 procent bitumenemulsie of latex. Deze water werende platen worden vaak als onderdak of winddicht buitenbeschot in houtskeletbouw gebruikt.

Isolatiematerialen op basis van houtvezels bezitten door hun hoge dichtheid een groot warmte-accumulerend vermogen. Ze houden de warmte van overdag vast en geven die ’s avonds geleidelijk terug af. Aan de koude zijde is het product damp-open. Aan de warme zijde is het materiaal voorzien van dampremmend bouwpapier.

Tijdens de verwerking van het materiaal komt er weinig stof van houtvezels vrij.

Houtvezelplaten hebben een gemiddelde isolerende werking. De platen zijn behoorlijk brandbaar. Op de Europese schaal van A tot F scoort houtvezelplaat een E. Een F betekent heel brandbaar.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5107

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5107