ISOLATIECHIPS

Isolatieschips: tegen kou en vocht

Vooral bij vochtige kruipruimtes kun je denken aan het toepassen van bodembedekkende isolatiechips van polystyreen. Met deze methode bespaar je energie door het omlaag brengen van de luchtvochtigheid.

ADVERTENTIE

Advertentie Drowa

ADVERTENTIE

Oplossing voor kruipruimtes waarin water staat

Omdat polystyreen ongevoelig is voor water, biedt dit materiaal ook een uitstekende oplossing in kruipruimtes waar regelmatig water staat. Polystyreen op schuimbasis (EPS) bestaat voor meer dan 99% uit lucht, is daarom zeer licht en zal bovendien gaan drijven op het eventueel aanwezige water. Hierdoor blijft de isolerende werking gegarandeerd.

De isolerende- en vochtregulerende werking van EPS isolatiechips is gelegen in het verleggen van het condenspunt; de onderkant van de vloer is niet meer het condenspunt, maar het vocht verdwijnt onder de isolatiechips en veroorzaakt geen schade meer aan de constructie. De piepschuim chips kunnen daarom ingezet worden als doeltreffende methode om schimmelvorming en houtrot tegen te gaan.

Kruipruimte onder water
Kruipruimte onder water

Minder stoken

Zowel bij houten als bij betonnen vloeren zal na het aanbrengen van de piepschuim isolatielaag het vochtgehalte in de lucht binnenshuis dalen, waardoor er minder hard gestookt hoeft te worden. Droge lucht verwarmt namelijk beter dan vochtige lucht. Daarbij zal ook het wooncomfort aanzienlijk toenemen. Doordat de lucht boven de isolatiechips droger wordt, zal ook de corrosie van het leidingwerk onder de vloer worden tegengegaan.

Polystyreen chips zijn zeer duurzaam, cfk-vrij geproduceerd, chloorvrij en heeft geen enkel effect op de kwaliteit van het grondwater. Het reageert niet op andere producten, wordt niet afgebroken en neemt geen vocht op.

Wat moet je weten bij het aanbrengen van EPS chips?

De EPS chips zijn te koop in zakken van bijvoorbeeld 500 liter. Het materiaal is superlicht en dus makkelijk in je eentje te transporteren en te verwerken. Een doe-het-zelver kan het materiaal zelf uitspreiden op de bodem van de kruipruimte.

De dikte van de chips isolatielaag dient ongeveer 30cm te zijn. Het is belangrijk dat alle oppervlakte(s) van de kruipruimte(s) onder het gehele huis wordt geïsoleerd met de chips. Op plaatsen waar de chips liggen, wordt het namelijk warmer en de lucht droger, waardoor de vochtige lucht naar het koude, niet-geïsoleerde deel van de kruipruimte trekt. Op die plekken zal de vochtigheid zelfs toenemen.

Zelfs het isoleren van een deel van een kruipruimte dat is gescheiden door muurtjes is niet voldoende. Het vocht migreert als waterdamp door steen en mortel en condenseert weer bij het koude deel. Als je in een 2/1-kappers of rijtjeshuis woont, is het in het belang van je aangrenzende buren, dat ook zij de bodem van hun kruipruimte voorzien van een isolerende laag.

100% Gerecyclede EPS chips

EPS chips zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal waardoor er geen aardolie meer nodig is om de chips te vervaardigen. Als grondstof wordt gebruik gemaakt van plastic producten (EPS) die tijdens het productieproces worden afgekeurd op vorm of kleur.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 4552

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 4552