BESPARING MET VLOERISOLATIE

Hoeveel energie bespaar ik met vloerisolatie?

Hoeveel energie je gaat besparen is vooral afhankelijk van je persoonlijke verbruiksgewoonten. Verder spelen klimatologische omstandigheden uiteraard een belangrijke rol. Een koude, lange winter heeft vanzelfsprekend een negatieve invloed op uw energieverbruik. Wanneer je in verhouding al weinig energie verbruikte zal je besparing na het treffen van isolatiemaatregelen kleiner zijn. Als je andersom voor het warm houden van je huis meer energie dan gemiddeld verbruikt, zal je besparing juist groter zijn. Feit is dat je hoe dan ook bespaart met vloerisolatie. Gemiddeld per jaar 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter geïsoleerde vloer. Dit betekent in veel gevallen een besparing van 10 tot 15% op de gasrekening.

Terugverdientijd vloerisolatie

Vloerisolatie is een investering die je over een bepaalde periode terugverdient omdat je elk jaar bespaart op de kosten van je energierekening. Afhankelijk van je investering, je huidige energieverbruik, het type woning en het oppervlak is de gemiddelde terugverdientijd 7 tot 10 jaar. Met subsidie soms onder de 5 jaar! Maar de levensduur van je vloerisolatie is veel langer, dus ook daarna blijf je jaarlijks besparen op je energiekosten.

Maximale besparing vloerisolatie

Wil jij ook het maximale uit je investering in vloerisolatie halen? Niet alleen op het gebied van energiebesparing, maar ook qua comfort en isolatiewaarde. Daarom de volgende tips voor het optimale rendement:

  • vraag offertes aan bij VENIN-aangesloten isolatiebedrijven
  • vraag naar eventueel combinatievoordeel met buren
  • check landelijke landelijke subsidieregelingen voor isolatie. Kijk op infographics.rvo.nl en doe de subsidiecheck

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279