SUBSIDIE ISOLATIE

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Een aantal jaren geleden waren er subsidies vanuit de overheid in overvloed, maar dat is voornamelijk door bezuinigingen vandaag de dag niet meer het geval. Gelukkig zijn er nog af en toe landelijke en enkele kleine (lokale) regelingen over en blijft ook het verlaagd BTW-tarief van kracht in 2019. Goed nieuws is dat vanaf 2 september 2019 op landelijk niveau de SEEH regeling weer terug is van weggeweest. Kijk voor provinciale subsidies op de website van je provincie. Er zijn ook gemeenten die subsidieregelingen hebben op het gebied van isolatie, maar hier is geen lijn in te trekken. Ga daarvoor naar de website van je gemeente.

BTW-regeling

Alhoewel geen echte subsidie levert het toch wat euro’s op en kan je het dus als dusdanig beschouwen. De plaatsing van woningisolatie (arbeidskosten) valt in de lagere BTW categorie van 9% in plaats van de gebruikelijke 21%. Het moet dan gaan om isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, EPS, isolatieglas en PUR/PIR. Natuurlijk zijn er ook aan deze regeling enkele voorwaarden verbonden. Een belangrijke voorwaarde is dat je woning ouder dan 2 jaar moet zijn. Tot wanneer zal de BTW-verlaging gelden? In ieder geval tot 1 januari 2020.

Subsidieregeling SEEH van start gegaan!

Vanaf 2 september 2019 kun je weer de SEEH-subsidie aanvragen indien je 2 isolatiemaatregelen in je woning getroffen hebt (werkzaamheden verricht vanaf 15 augustus 2019). De SEEH-regeling is er voor ‘eigenaar-bewoners’ die hun huis energiezuiniger maken en je kunt max. €10.000 of €15.000 per woning krijgen. Wacht niet te lang omdat subsidiepotjes van de Rijksoverheid bijna altijd voortijdig opraken!

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279