EPS MUURISOLATIE

Wat is EPS muurisolatie?

Om EPS muurisolatie uit te leggen is het van belang om te weten wat EPS is. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Je noemt het ook wel piepschuim of tempex. EPS is een veelzijdig isolatiemateriaal. Het is licht, makkelijk hanteerbaar en erg veilig in gebruik. De EPS isolatieplaten worden gemaakt van polystryeenkorrels. Deze worden verhit in een mal waarbij ze vervolgens uitzetten en aan elkaar blijven kleven. EPS is geschikt voor verschillende doeleinden. Het materiaal is geschikt om te gebruiken als isolatiemateriaal van muren, vloeren en ook daken.

Verschillende soorten EPS isolatie

Er zijn meerdere soorten van EPS muurisolatie. Denk daarbij aan EPS isolatieplaten, isolatieparels en isolatiechips. Hieronder delen we meer informatie over deze verschillende soorten.

EPS isolatieplaten

Geëxpandeerd polystyreen (EPS) kan gebruikt worden als isolatieplaat. Deze isolatieplaten zijn gemaakt van kunststof en erg licht van gewicht, waardoor ze makkelijk te gebruiken zijn. De platen hebben een korrelige structuur en bestaan voor het grootste gedeelte uit lucht, waardoor het gewicht dus licht is.

EPS isolatieparels

EPS isolatieparels zijn kleine bolletjes die bestaan uit 3000 gesloten cellen die gevuld zijn met lucht. Ze bestaan uit 2% polystyreen en voor 98% uit lucht. De parels gaan met een lijmlaag in de spouwmuur, waardoor alle kiertjes en gaatjes gevuld worden.

EPS chips

De EPS chips zijn groter dan de parels. Ze worden vooral gebruikt voor de isolatie in kruipruimtes. De chips bestaan net als de parels voor het grootste gedeelte uit lucht. Lucht is tenslotte het best thermische isolatie, waardoor EPS zeer geschikt isolatiemateriaal is voor de woning.

Alle voordelen van EPS muurisolatie

Zoals al eerdergenoemd heeft EPS als groot voordeel dat het goede isolerende eigenschappen heeft en relatief voordelig materiaal is. EPS isolatieplaten, -parels en chips beschikken daarnaast over nog meer voordelen:

  • Goedkoop in aanschaf
  • Niet gevoelig voor vocht
  • Licht materiaal, waardoor zagen en snijden gemakkelijker gaat
  • Rot en schimmelvrij
  • Brandveilig
  • Drukvast en daardoor beloopbaar
  • De isolatiewaarde is hoog, namelijk 030 – 0.040 W/mK

Wil je graag meer informatie over EPS muurisolatie of alle andere mogelijkheden die er zijn met EPS? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij geven je graag passend advies en informatie.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279