BUITENMUUR ISOLEREN

Muur van buiten isoleren

DeĀ buitenmuur isoleren brengt veel voordelen met zich mee. Het levert je namelijk een besparing op van 25% op de energiekosten. Een buitenmuur isoleren gebeurt aan de hand van kunststof (polystyreen hardschuim) isolatieplaten. De platen worden met een speciale specie aan de gevel verlijmd. De afwerking gebeurt aan de hand van gevelpanelen. Op het isolatiemateriaal wordt een houten of metalen raamwerk aangebracht, waarop de panelen later bevestigd kunnen worden.

https://www.isolerendoejezo.nl/dhz/wp-content/uploads/2019/10/shutterstock_519670600.jpg

Voordelen buitenmuur isoleren

Het isoleren van de buitenmuur kost eerst natuurlijk een investering. Echter verdien je deze investering weer terug in de loop der tijd. Een ander bijkomend voordeel is dat het isoleren van de buitenmuur energiekosten verminderd. Dat is natuurlijk altijd fijn meegenomen. In de koude maanden van het jaar zal zeker het wooncomfort verhoogd worden. De buitenmuur isolatie zorgt er namelijk voor dat het in de koude maanden lekker warm in huis blijft. In de zomer is dit net andersom. Dan blijft het binnen lekker koel, wel zo aangenaam wanneer het buiten erg warm is.

Wanneer je huis te koop staat brengt buitenmuur isolatie ook als voordeel dat de waarde van de woning zal gaan stijgen. Een belangrijk punt om mee te nemen tijdens de verkoop. Dit geldt ook voor wanneer je de binnenmuur isoleert of graag wilt isoleren van je woning. Je huis ziet er namelijk weer jarenlang goed en mooi uit.

Ook denk je aan het milieu wanneer je kiest voor het isoleren van de buitenmuur. Je stoot namelijk minder broeikasgas CO2 uit, wat goed voor het klimaat is. Dit geldt ook als je het huis graag energieneutraal wilt maken. Daarvoor is een goede gevelisolatie nodig.

De buitenmuur isoleren: wanneer doen?

Een buitenmuur isoleren wordt gedaan, wanneer de woning die geen spouwmuur hebben of een spouwmuur hebben die niet geschikt is om te isoleren. Daarmee wordt spouwmuurisolatie dus uitgesloten. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld een gevel is beschadigd of erg vorstgevoelig is. Wanneer je dan kiest voor het isoleren van de buitenmuur voorkom je vochtproblemen. Er zijn dus verschillende en daardoor meerdere redenen te noemen voor het kiezen van het isoleren van de buitenmuur.

Mocht je twijfelen of buitenmuur isoleren bij jouw huis van toepassing is, neem dan contact met ons op. Wij geven graag het juiste antwoord op al je vragen.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279