BINNENMUUR ISOLEREN

Muur isoleren vanaf de binnenkant

Bij het isoleren van een muur zijn er vaak 3 mogelijkheden, namelijk spouwmuurisolatie en het isoleren van de binnen- of buitenmuur. Wanneer spouwisolatie is uitgesloten voor je woning, omdat er bijvoorbeeld geen spouw aanwezig is, kun je overwegen om te kiezen voor binnenmuur isolatie.

Het isoleren van een binnenmuur kan zorgen voor veel energiebesparing. Gemiddeld 20 tot 40 procent van de warmte gaat verloren door de muren. Daarmee zijn muren een bepalende factor van de energiezuinigheid van je woning. EenĀ binnenmuur isoleren biedt als groot voordeel dat je enorm kan besparen op je energiekosten.

https://www.isolerendoejezo.nl/dhz/wp-content/uploads/2019/10/shutterstock_519670600.jpg
https://www.isolerendoejezo.nl/dhz/wp-content/uploads/2019/10/shutterstock_519670600.jpg

De voordelen van een binnenmuur isoleren

Zoals je net hebt gelezen kun je metĀ binnenmuur isolatie besparen op de energiekosten. Naast dat zijn er nog meer voordelen te noemen voor het isoleren van een binnenmuur:

  • Geen vergunningen nodig (uitgezonderd van monumenten);
  • Meer warmte in de woning;
  • Goede isolatiewaardes mogelijk;
  • Mogelijk voor woningen zonder spouw;
  • Geschikt voor mensen die bezig zijn met energie neutrale of aardagsvrije woning.

Zowel voor de portemonnee als het milieu biedt het isoleren van de binnenmuur voordelen. Een goede investering voor als je, je huis zo milieuvriendelijke en energiezuinig wilt maken.

Binnenmuur isoleren; de werkwijze

Bij binnenmuur isolatie wordt er gebruik gemaakt van een voortzetwand. De voortzetwand wordt op een metalen of houten rooster aangebracht dat verankerd is in de draagmuur.

Met geschikt isolatiemateriaal wordt de ruimte tussen het rooster en de muur opgevuld. Wanneer dit is gedaan wordt een gips- of spaanplaat als wandmateriaal aangebracht op het rooster. Deze wand kan behangen of geschilderd worden naar eigen keuze. Zo heb jij een woning die lekker warm blijft.

'Ik wil mijn binnenmuur isoleren'

Je wilt graag profiteren van alle voordelen die binnenmuur isolatie biedt? Een lekkere warme woning die aan de hand van het isoleren van de binnenmuur ook nog geld bespaart? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt voor het isoleren van je binnenmuur.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279