MILIEU

Waarom is isoleren goed voor het milieu?

De belangstelling voor milieuvriendelijk isoleren neemt de laatste jaren sterk toe. Energie besparen is op zich natuurlijk al heel goed voor het milieu maar voor steeds meer mensen is dat niet meer genoeg. Als het kan, moet ook de gebruikte isolatietoepassing zelf duurzaam zijn.

Duurzaamheid is een breed begrip. De een neemt er genoegen mee dat het menselijk gedrag dan in evenwicht is met wat de planeet aan consumptiegedrag kan verdragen, een ander neemt daarin ook het respect voor elkaar, voor dieren en de wereld als geheel mee. Weer anderen zoeken het in een zo groot mogelijke harmonie van de mens met de natuur. Daarnaast is gezondheid een aspect dat kan worden meegenomen in het containerbegrip duurzaamheid.

Waarop letten bij milieuvriendelijk en duurzaam isoleren?

De meningen over wat milieuvriendelijk isoleren inhoudt, zijn niet eenduidig. Wie groen en duurzaam wil isoleren kan onder andere rekening houden met de volgende factoren:

In de eerste plaats gaat het om de isolatiewaarde. Per oppervlakte is het van belang te kijken naar het benodigde gewicht of volume. Dat is dan de maat om de andere factoren tegen af te zetten. Lees hier meer over de factoren die een rol spelen bij duurzaam isoleren.

Isolatiematerialen en hun duurzaamheid

Wil je meer weten over isolatiematerialen en hun duurzaamheid? Klik hier!

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279