KLIMAATFOLIE

Wat is klimaatfolie?

Wanneer je het dak wilt isoleren kun je gebruik maken van klimaatfolie. Dit is een folie dat er bij koude temperaturen voor zorgt dat er geen waterdamp in de isolatielaag en dakconstructie kan trekken. Bij warmere temperaturen zorgt het echter voor dat er juist vocht via het dak kan ontsnappen.

Om bijvoorbeeld houtrot in het dak te voorkomen is het van belang dat het vocht kan verdampen. Wanneer de buitenzijde van het dak dampremmende laag heeft is het van belang dat de binnenzijde van het dak is voorzien van klimaatfolie.

Alles over klimaatfolie

Klimaatfolie heeft dus eigenlijk een dubbele functie. In de winter voorkomt de folie dat er waterdamp in de isolatielaag en dakconstructie kan trekken. Echter zorgt klimaatfolie er in de zomer weer voor dat het vocht uit de isolatielaag en de dakconstructie kan ontsnappen.

Waterdamp ontstaat tijdens het koken, douchen, wanneer de was wordt gedroogd in de droger en door ons zelf wanneer we ademen. De waterdamp trekt de dakconstructie in. Bij een niet geïsoleerd damp-open dak kan de waterdamp via het dak naar buiten ontsnappen. Of zoals eerdergenoemd in de zomer naar binnen. Door een dampremmende isolatielaag kan het vocht niet terug naar binnen, wanneer de lucht op dat moment droger is. Hierdoor kan de dakconstructie nat worden en vervolgens gaan rotten. Je kunt dit dus oplossen door aan de binnenzijde van de isolatie klimaatfolie aan te brengen.

Voordelen van klimaatfolie

Klimaatfolie voorkomt dus vochtproblemen. We produceren als huishoudens nogal wat vocht met onze dagelijkse taken en bezigheden. Een gemiddeld huishouden produceert namelijk circa 10 tot 15 liter vocht in de vorm van waterdamp per dag. De waterdamp wil graag naar buiten toe. Hierdoor ontstaat condensatie en het vocht tast op termijn de constructie aan, waardoor het hout gaat schimmelen. Gelukkig is er dan klimaatfolie die dit voorkomt. Alle voordelen van klimaatfolie zijn:

  • Voorkomt vochtproblemen en houtrot
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Biedt de juiste bescherming in de zomer en winter
  • Luchtdicht afwerken van isolatiemateriaal

Meer informatie

Heb je een vraag over klimaatfolie of wil je dit ook graag laten toepassen aan je woning? Neem dan contact met ons op. Wij geven graag antwoord op vragen die je hebt en voorzien je van passend advies.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279