DAMP-OPEN FOLIE

Wat is damp-open folie?

Damp-open folie wordt aan de buitenzijde, oftewel de koude kant geplaatst. Tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal noemen we de koude kant. Damp-open folie zorgt ervoor dat opgehoopt vocht dan in het isolatiemateriaal zit weer naar buiten toe kan verdampen. Naast dat zorgt het er ook voor dat er geen vocht van buitenaf naar binnen komt. Het doel van dit alles is dat de folie ervoor zorgt dat isolatiemateriaal in goede staat blijft. Naast damp-open folie zijn er nog meer soorten folies.

Verschillende soorten folies

Hierboven hebben we het gehad over damp-open folie en wat de functie daarvan is. Hiernaast zijn er ook nog andere folies, namelijk: dampremmende folie, dampdichte folie en klimaatfolie.

Dampremmende folie

Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van damp-open folie. Deze folie wordt aan de warme kant, oftewel aan de binnenzijde van de constructie geplaatst. Bij een dakconstructie bevindt zich de warme kant altijd onder het isolatiemateriaal. Bij de gevels is dit aan de binnenkant. Echter kan dampremmende folie zorgen voor dat het vocht voor de folie wordt ingesloten. Hierdoor kan vocht en schimmel ontstaan in de constructie. Het verschilt dus per situatie of dampremmend of damp-open folie beter is.

Klimaatfolie

Klimaatfolie is folie dat als dampremmer aan de warme zijde, oftewel de binnenzijde van het isolatiemateriaal wordt aangebracht. In de winter is de luchtvochtigheid zeer hoog. Het klimaatfolie werkt dan dampremmend, terwijl in de zomer het folie damp juist door laat. Hierdoor past de folie zich aan een verschillende klimaat en seizoen. Deze folie biedt dan ook zowel in de zomer als de winter de juiste bescherming en heeft daarmee een dubbele functie.

Dampdichte folie

Wanneer een extreem vochtige ruimte geïsoleerd moet worden, denk daarbij aan een badkamer, douchecel of sauna, dan is een dampdichte afwerking aan de binnenkant zeer noodzakelijk. De dampspanning is erg hoog in ruimtes, zoals een badkamer of sauna. Het is dus van belang om het juiste soort folie te gebruiken in een bepaalde ruimte.

Wil je graag meer informatie over damp-open folie of over de andere folies. Neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van passend advies en informatie.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279