ISOLATIEFOLIE

Isolatiefolie: Meet altijd de luchtvochtigheid van te voren!

Isolatiefolie is snel en eenvoudig te installeren. Het product is uiterst handzaam en kan met een Stanley mes worden gesneden. Dat geldt zowel voor vloerisolatie als dakisolatie. Wanneer het goed wordt aangebracht zorgt het voor een extra energiebesparing van jouw huis. Lees verder voor meer informatie. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vloer aan onderzijde isoleren met isolatiefolie

Isolatiefolie met reflecterende laag in de vorm van thermokussens is dun, licht in gewicht en flexibel, dus makkelijk mee te nemen onder de vloer. Het verwerken van de folie komt echter zeer precies. Het is van groot belang dat er geen openingen tussen de luchtzakken en de vloerconstructie komen om condensatie tussen isolatiemateriaal en vloer te vermijden.

De thermokussens zijn minder milieubelastend, maar ongeveer twee keer zo duur dan glas- of steenwol. Daar tegenover staat dat de thermoskussens vanwege hun flexibiliteit en de grote variëteit in maatvoering altijd passen. Wel moet er zonder naad of kier geïsoleerd worden, wat niet heel eenvoudig is.

Het principe werkt op basis van reflecterende luchtlagen. De folie heeft een hoge treksterkte. Het smeltpunt van de folie ligt bij 250° Celsius.

Luchtvochtigheid meten

Wanneer je overweegt om onder de vloer isolatiefolie te gaan aanbrengen, is het van belang om vooraf de luchtvochtigheid van de kruipruimte te meten. Bij een te hoge luchtvochtigheid is het toepassen van folie namelijk af te raden. De kans dat de dragende vloer door schimmel en houtrot zal worden aangetast is dan te groot.

Isolatiefolie vloer

Wat moet je weten bij het aanbrengen van isolatiefolie onder vloeren?

Onder de vloer worden met de folie één of drie luchtlagen opgesloten van minimaal 15cm dik. De uiteinden worden voorzien van een dubbelzijdige tape om de luchtkussens af te sluiten.

De bevestiging geschiedt meestal mechanisch. Op de plaats waar het kussen voor bevestiging wordt doorboord met een plug of nietje, wordt de folie versterkt met een soort zelfklevende pleister. De kussens zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende breedten en twee uitvoeringen. Voor doe-het-zelvers is er tevens een betrouwbare plakmethode, zodat je niet in beton hoeft te boren.

Bij houten vloeren worden de kussens meestal tussen de balken aangebracht. Dat is praktisch omdat de meeste leidingen aan de onderkant van de balken zijn bevestigd. Bovendien verliest men dan geen hoogte in de kruipruimte. Voor het kunnen creëren van de luchtkamers dient het aan te brengen isolatiefolie 40cm breder te zijn dan de ruimte tussen de balken.

Om de levensduur van de thermoskussens te bevorderen, moet de verdamping van vocht uit de bodem beperkt blijven. Hiertoe wordt nauwgezet een dampremmende folie over de bodem van de kruipruimte uitgelegd.

Dak isoleren met isolatiefolie

Dak van binnenuit isoleren met isolatiefolie

Bij het van binnenuit isoleren van een schuin dak, kan het toepassen van isolatiefolie veel ruimte schelen. Het materiaal is maximaal 30mm dik en levert vooral isolatievoordeel op wanneer het als dampremmend materiaal in combinatie met de meer volumineuze isolatiematerialen wordt aangebracht.

Wat moet je weten bij het aanbrengen van isolatiefolie op daken?

Onder het dakbeschot bevestig je regelhout, waartussen je eventueel minerale wol of isolerende schuimplaten aanbrengt. Op deze rachels kun je het materiaal vastnieten. De naden laat je 7 tot 10 cm overlappen en plak je af met alu-tape. Indien er geen beschot aanwezig, kun je de isolatie spannen tussen de balken. De afwerkingswand breng je over de folie aan.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279