VLAS

Vlas

Vlas is thermische en akoestische isolatie voor daken, wanden, plafonds en vloeren. De milieubelasting van dit natuurlijke isolatiemateriaal is gemiddeld.

De kortgeknipte vlasvezels zijn de grondstof voor de productie van isolatiedekens. Om de samenhang en de flexibiliteit van het materiaal te verbeteren wordt vaak een steunvezel (polyester) of een op zetmeel gebaseerde binder toegevoegd (12 tot 17%). De isolatiedekens worden door toevoeging van ammoniumfosfaat en/of boriumzouten schimmelwerend en brandvertragend gemaakt.

In tegenstelling tot minerale wol veroorzaakt vlaswol geen huidirritaties tijdens de verwerking. Vlas is een natuurlijk, hernieuwbaar materiaal dat bovendien hergebruikt kan worden. Het materiaal heeft een extreem lage energie-inhoud.

Vlaswol kan tien keer meer water absorberen dan minerale wol. Het product is niet alleen vochtregulerend maar ook dampopen. Aan de koude zijde blijft de constructie damp-open; aan de warme zijde wordt een dampremmend bouwpapier aangebracht.

Vlaswol bezit een groot warmte-accumulerend vermogen. Ze houden de warmte van overdag vast en geven die ’s avonds geleidelijk terug af. Het opwarmen en afkoelen duurt in vergelijking met glas- of steenwol vier maal zo lang.

In de vorm van dekens is het materiaal geschikt voor plaatsing door de doe-hetzelver. Nadeel van het materiaal is dat het brandgevoelig is. Op de Europese schaal die loopt van A tot F scoort vlaswol een C. Vlaswol isolatie wordt gefabriceerd van reststoffen uit de linnenindustrie. Het kweken van vlaswol is milieuvriendelijk. De plant groeit makkelijk en er zijn weinig bestrijdingsmiddelen nodig om het gewas te beschermen.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279