GEVELISOLATIE

Soorten gevelisolatie

Gevelisolatie zorgt ervoor dat je huis minder warmte verliest. Wanneer je huis niet of niet goed geïsoleerd is kan dit zorgen voor veel koud in huis, niet prettig tijdens de koude maanden van het jaar. De besparing op de stookkosten zal je in de loop der tijd zeker terugzien. Gevelisolatie is er in drie soorten, namelijk: spouwmuurisolatie, isolatie vanuit de binnenzijde en isolatie aan de buitenzijde van de muren. Deze drie soorten leggen we hieronder graag uitgebreider uit.

https://www.isolerendoejezo.nl/dhz/wp-content/uploads/2019/10/shutterstock_519670600.jpg

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur is een muur dat bestaat uit twee aan elkaar bevestigde muren met daartussen een ruimte. De ruimte daartussen noem je een spouw. Deze is ongeveer 7 tot 9 cm breed. De muren zijn vochtwerend, waardoor je ze nog tegenkomt, maar niet isolerend. Door spouwmuurisolatie kun je een hoop kosten besparen op energie.

Echter hangt het van verschillende factoren af of je huis geschikt is voor spouwmuurisolatie. Is je huis tussen 1920 en 1975 gebouwd? Dan is de kans groot dat er geen spouwmuur aanwezig is, waardoor spouwmuurisolatie wordt uitgesloten. Oudere huizen hadden namelijk geen spouw. Huizen vanaf 1976 hebben eigenlijk standaard een spouwmuurisolatie.

Ook de dikte van te muren is belangrijk voor het bepalen of spouwmuurisolatie kan worden toegepast bij je woning. Zijn de muren van de woning 24 centimeter dik of dikker? Dan zijn de muren dik genoeg voor spouwmuurisolatie. Bij dunner dan 24 centimeter zijn de muren te dun voor spouwmuurisolatie.

Gevelisolatie buitenzijde muren

Bij buitengevelisolatie wordt isolatiemateriaal tegen de buitenzijde van de muur geplaatst. Deze vorm van isoleren is kostbaarder dan spouwmuurisolatie, maar levert wel meer rendement op dan spouwmuurisolatie. Het isoleren van de buitenmuur zal zorgen dat energiekosten lager worden en je daardoor energiezuiniger zal gaan wonen.

Gevelisolatie binnenzijde muren

Het kan voorkomen dat u voor het isoleren van de buitenzijde een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. Mocht u deze vergunning niet krijgen dan is het isoleren van de binnenmuur ook een mogelijkheid. Bij het isoleren van de binnenmuur wordt er een voorzetwand geplaatst. Isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden voor het isoleren van de binnenmuur zijn: gipsplaten, warmtereflecterende folie of panelen van hardschuim. De voorzetwand wordt tot slot afgewerkt met muurverf, behang of stuc.

Alle voordelen van gevelisolatie op een rij

Gevelisolatie brengt veel voordelen met zich mee voor je huis en uiteraard ook voor jezelf. Naast de besparing op energiekosten zijn er nog meer voordelen te noemen voor gevelisolatie.

  • Minder warmteverlies
  • Besparing op energiekosten
  • Onnodig CO2-uitstoot verminderd
  • Omgevingsgeluiden worden beperkt
  • Wooncomfort verhoogd

Gevelisolatie biedt dus meerdere voordelen binnen je woning. Wil je graag meer informatie over gevelisolatie en zelf graag gebruik maken van alle voordelen? Neem dan contact met ons op waar we jou graag voorzien van informatie die je wenst.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279