ENERGIELABEL WONING

Beter energielabel door isolatie!

Energielabel G, F of E? Woon je in een oud huis dan herken je waarschijnlijk deze labels! Een energielabel geeft namelijk aan hoe energiezuinig en comfortabel een huis is in vergelijking met huizen uit dezelfde categorie. Oudere huizen hebben over het algemeen een lager energielabel omdat ze bijvoorbeeld nog niet goed geïsoleerd zijn. Op deze website staat volop informatie wat je kunt doen om het energielabel van je huis te verbeteren door beter te isoleren.

Waarom energielabels?

Een energielabel is een handige tool om in één oogopslag te kunnen zien hoe energiezuinig en comfortabel een woning is. Hoe roder een label, hoe slechter het gesteld is met het energieverbruik van de woning. Ziet je een groen label, bijvoorbeeld B of A? Dan kun je u ervan uit gaan dat het huis weinig energie verbruikt.

Vooral wanneer je huis wilt gaan verkopen of als je bezig bent je te oriënteren op een nieuwe woning, is het kijken naar een energielabel erg belangrijk. Een huis met een gunstig energielabel is niet alleen goed voor de portemonnee, omdat de energiekosten laag zullen zijn, maar ook voor het comfortabeler leven in huis. Gaat je niet verhuizen of verkopen, maar je wilt wel fijner en goedkoper wonen? Dan is een energielabel verhoging ook een goede zet!

Voordelen beter energielabel

Een huis met een hoog energielabel heeft verschillende voordelen:

 • Comfortabeler
  Door goede isolatie van vloeren, muren en dak is je huis makkelijker te verwarmen en warm te houden. Daarnaast blijft je woning met warme dagen binnen een stuk koeler.
 • Lagere energierekening
  Minder energieverbruik zorgt voor een aanzienlijk lagere energierekening.
 • Beter voor milieu
  Een energiezuinig huis stoot minder CO2 uit, dit is een bijdrage aan een beter milieu. Daar profiteren we uiteindelijk allemaal van.
 • Waardestijging
  En niet te vergeten: door een hoger energielabel neemt de waarde van je woning toe. Want een koper hoeft zelf minder te investeren in het energiezuinig maken van de woning.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279