MINERALE WOL DAKISOLATIE

Wat is minerale wol dakisolatie?

Minerale wol wordt vaak gebruikt als dakisolatiemateriaal. Dit komt doordat het materiaal nuttige materiaaleigenschappen heeft. Alleen wat is minerale wol dakisolatie nu precies? Minerale wol bestaat uit gesponnen draden van gesmolten glas, oftewel glaswol of steen (steenwol). De draden worden op een speciale manier bij elkaar gevoegd, waardoor een wollige structuur ontstaat. De wol wordt vervolgens samengeperst, waardoor er platen of dekens ontstaan die weer gebruikt kunnen worden als isolatiemateriaal.

Waarom minerale wol bij dakisolatie?

De minerale wolsoorten, zoals rotswol en glaswol zijn makkelijk te verwerken en isoleren erg goed. De prijs is relatief goedkoop, waardoor er een goede prijs/kwaliteitsverhouding is. Minerale wol kan toegepast worden bij het isoleren van hellende daken, spouwmuren en ook zoldervloeren.

Daarnaast biedt minerale wol een goede warmte-isolatie. Dit komt door de open vezelstructuur, waardoor veel lucht kan worden vastgehouden. Het materiaal is ook niet gevoelig voor krimp of uitzetting, waardoor de voegen tussen het materiaal goed gesloten blijven en koud daarmee wordt beperkt.

Voordelen minerale wol

Uiteraard biedt minerale wol naast een voordelige aanschafprijs nog meer voordelen. We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

  • Minerale wol neemt geen vocht op, waardoor het ongevoelig is voor schimmels;
  • Goede thermische en akoestische isolatie;
  • Het materiaal blijft altijd de isolerende eigenschappen behouden;
  • Minerale wol is volledig recyclebaar;
  • Brandveilig;
  • Geluidsisolerende eigenschappen;
  • Relatief goedkoop.

Dikte minerale wol voor dakisolatie

Minerale wol kan gebruikt worden voor dakisolatie. Het kan toegepast worden bij het isoleren van een hellend dak. De juiste dikte voor wanneer je minerale wol voor dakisolatie wilt gebruiken is tussen de 13 en 16 centimeter. Echter is dit wel afhankelijk van de lambda-waarde van het isolatiemateriaal. Het is echter wel beter om dikker te isoleren, dus tussen de 16 en 20 centimeter. Je kunt hierdoor namelijk een hogere Rd waarde bereiken.

De investeringskosten voor als je kiest voor dikker isoleren zullen zich in de loop der jaren weer terugverdienen. Er is meer energiebesparing en de EPC-score zal toenemen. Dit als positief gevolg dat je minder betaalt voor de energie en de waarde van je huis ook meer zal gaan toenemen.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over minerale wol en wat het kan betekenen voor dakisolatie? Neem dan contact met ons op waar wij jou graag van meer en passende informatie voor zien en graag antwoord geven op eventuele vragen.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279