HARDSCHUIM ISOLATIE

Wat is hardschuim isolatie?

Hardschuim isolatieplaten zijn één van de meest gebruikte isolatiemethoden voor daken. Deze platen isoleren goed en zijn in een aantal soorten verkrijgbaar. Tegenwoordig worden steeds meer huizen geïsoleerd. Met een goede isolatie bespaar je uiteindelijk een hoop geld. Het houdt namelijk de warmte binnen in huis, waardoor de energierekening minder hoog is. Hardschuim isolatie is mogelijk in diverse soorten. Wij leggen je graag het verschil uit en voorzien je van informatie zodat jij de beste keuze in isolatie kunt maken.

Verschillende soorten hardschuim isolatie

Hardschuim is vaak niet heel flexibel, waardoor het goed afgewerkt moet worden. Daarnaast verschilt de prijs van hardschuim enorm per soort. De één is relatief goedkoop en de ander heeft meer kwaliteit, waardoor deze duurder is. Er zijn een aantal verschillende soorten hardschuim isolatie verkrijgbaar. Elk hebben ze een aantal eigenschappen, sommige verschillen. Ze zijn voor verschillende soorten isolatie geschikt. Ook de plaatsing en afwerking verschilt per soort. De meest gebruikte zijn hardschuim isolaties zijn:

  • PIR isolatieplaten
  • EPS isolatieplaten
  • XPS isolatieplaten
  • PUR isolatieplaten

Hieronder leggen we de verschillen uit tussen deze 4 isolatieplaten.

PIR isolatieplaten

PIR is gemaakt van hardschuim. Het materiaal zorgt ervoor dat het brand technisch gezien redelijk veilig is. De thermische eigenschappen zijn uitstekend, waardoor het perfect isolatiemateriaal is. De PIR isolatieplaten zijn meestal aan 2 zijden voorzien van een dampdichte laag. Zeer geschikt dus voor het bewerken van de platen.

EPS isolatieplaten

EPS, oftewel geëxpandeerd polystyreen, wordt gebruikt als isolatieplaat. De platen zijn gemaakt van kunststof, waardoor ze licht van gewicht zijn. Er is een korrelige structuur in de platen verwerkt. Je kunt het materiaal gebruiken voor het isoleren van vloeren, daken en muren.

XPS isolatieplaten

Dit synthetische isolatiemateriaal is zeer licht van gewicht. XPS isolatieplaten nemen geen vocht op en hebben een zeer goede isolatiewaarde. De isolatieplaten zijn ook goed beloopbaar. Het kan gebruikt worden voor het isoleren van de vloeren, badkamer en daken.

PUR isolatieplaten

PUR lijkt wat op PIR, maar er zit een verschil tussen deze twee. PUR wordt vervaardigd van polyurethaan. Dat bestaat uit 2 vloeibare elementen, namelijk isocyanaat en polyol. Als je dit met elkaar mengt ontstaat er een hard en duurzaam schuim. Uit dat schuim worden weer isolatieplaten gesneden.

Vanwege het feit dat PUR milieuonvriendelijk is en slecht voor je gezondheid kan zijn raden wij aan om dit isolatiemateriaal niet te gebruiken.

Meer informatie

Wil je graag hardschuim isolatie laten toepassen aan jouw woning? Neem dan voor vragen of voor het inplannen van een afspraak gemakkelijk contact met ons op. Wij voorzien jou graag van passend advies en antwoord op je vraag of vragen.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279