DAK ISOLEREN BUITENKANT

Buitenkant van dak isoleren

Een dak isoleren is een verstandige keuze. Het houdt de warmte binnen, brengt de energiekosten omlaag en is daardoor ook een ecologisch verantwoorde keuze. Een dak isoleren vanaf de buitenkant is lastiger dan van binnenuit. Toch heeft het ook zijn voordelen. De werkwijze van een isolatie van buiten verschilt per dak. De materiaalkeuze is minder groot dan van binnenuit, maar niet minder kwalitatief. De investering van het isoleren van een dak is het waard. Meer weten over dak isoleren buitenkant? Lees het hieronder.

Geschikte isolatiematerialen

Het isoleren van een dak aan de buitenkant gebeurd vaak met isolatieplaten. Deze platen zijn bijvoorbeeld van XPS hardschuim of PIR hardschuim. Deze materialen hebben eigenschappen die zeer geschikt zijn voor het isoleren van buitenaf. Bij het dak isoleren van buitenaf is het belangrijk dat het goed warmte vasthoudt.

Buitenkant dak isoleren; werkwijze

De werkwijze van een dakisolatie verschilt licht per type dak, een ding dat zeker is, is dat het niet makkelijk is. De hoofdlijnen zijn ongeveer hetzelfde. Eerst wordt de dakbedekking verwijderd, zodat het materiaal er tussen kan worden gezet. Vervolgens worden er stijve isolatieplaten aangebracht. Vaak direct op de dakspanten. Hierna wordt een laag folie aangebracht, deze folie gaat vocht en wind transport tegen. Vervolgens worden tengellatten vastgemaakt door middel van schroeven. Als deze vastzitten kunnen panlatten worden bevestigd en kan het dak netjes worden afgewerkt. Bij een plat dak is het mogelijk nodig om het gehele dak te vervangen.

Voor- en nadelen

Een dak isoleren van buiten is niet gemakkelijk, dit is meteen het eerste nadeel. Bij een isolatie van buitenaf moet soms het hele dak worden vervangen, terwijl dit van binnenuit niet hoeft. Daarnaast is het materiaal dat moet worden gebruikt minder geluidsdempend dan wanneer het aan de binnenkant wordt geplaatst. Het isoleren van de buitenkant van een dak heeft naast deze nadelen ook een aantal voordelen: het beschermt goed tegen vocht, de isolatie is ononderbroken, er is geen ruimteverlies en geeft geen rommel binnen in huis. Mocht je graag meer informatie willen ontvangen schroom dan niet om contact op te nemen. Wij voorzien je graag van het beste advies!

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279