MuurisolatieSpouwmuurisolatieWat is de beste muurisolatie?

Muurisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verdwijnt uit een woning. Wanneer een huis namelijk niet voorzien is van muurisolatie verdwijnt er gemiddeld 20% van de warmte door de buitenmuren en -ramen. Een groot voordeel van muurisolatie is dus ook dat het kostenbesparend werkt. De stookkosten zullen namelijk dalen. Ook de tocht in huis wordt verminderd en de kans op vocht- en schimmelproblemen is ook kleiner. Het voordeel van moderne huizen is dat die vaak...
5 min

Muurisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verdwijnt uit een woning. Wanneer een huis namelijk niet voorzien is van muurisolatie verdwijnt er gemiddeld 20% van de warmte door de buitenmuren en -ramen. Een groot voordeel van muurisolatie is dus ook dat het kostenbesparend werkt. De stookkosten zullen namelijk dalen. Ook de tocht in huis wordt verminderd en de kans op vocht- en schimmelproblemen is ook kleiner.

Het voordeel van moderne huizen is dat die vaak al goed geïsoleerd zijn. Bij oudere huizen kan dit een ander verhaal zijn. Sommige oudere huizen zijn soms wel, maar vaak onvoldoende of helemaal niet geïsoleerd. Daarvoor kan spouwmuurisolatie of muurisolatie aangepast worden. Alleen wat is de beste muurisolatie voor jouw woning? Lees daarvoor snel verder. Wil je meer weten over muurisolatie? Klik dan hier.

De beste muurisolatie

Wanneer je ervoor kiest om de spouwmuren van je woning te laten isoleren kun je kiezen uit verschillende materialen. EPS en glaswol muurisolatie zijn de meest gekozen materialen. Alleen wat is de beste muurisolatie voor jouw woning? Dit is afhankelijk van criteria. Zowel prijs-kwaliteitverhouding, maar ook ecologische eigenschappen. Wanneer er wordt gewerkt met goed isolatiemateriaal is de kans op warmteverlies een stuk kleiner. Dit biedt weer voordelige gevolgen voor het wooncomfort, want het is warmer in huis als een huis geïsoleerd is.

Glaswol

Glaswol is goede isolatie voor een voordelige prijs. Het materiaal beschikt over akoestische eigenschappen. De open structuur van het materiaal zorgt er namelijk ook voor dat het geluid minder weerkaatst en daardoor beter wordt gedempt. Met een lambdawaarde tussen de 0,033 en 0,040 levert het een gemiddelde isolatiewaarde op.

EPS

EPS (Geëxpandeerd polystyreen) staat ook wel bekend als piepschuim, tempex of airpop. Het isolatiemateriaal is licht van gewicht en kan voor veel toepassingen gebruikt worden. Het materiaal kan keer op keer gerecycled worden. Tijdens de productie wordt het materiaal opgeblazen tot een bolletjesvorm. De lambdawaarde is 0,036 en heeft daarom ook een gemiddelde isolatiewaarde. EPS wordt het meest gekozen als muurisolatie.

Beste muurisolatie voor jouw woning

Het is dus afhankelijk van je woning wat de beste muurisolatie is voor jouw woning. Houd hier te allen tijde rekening mee en vraag daarom ook naar een specialist, zodat die kan bepalen welke muurisolatie voor jou het beste is. Hierdoor worden bepaalde problemen voorkomen en wordt er gekozen voor het materiaal dat ook het beste geïsoleerd werkt. Uiteraard kunnen wij je ook voorzien van gedegen advies. Mail ons gerust al je vragen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-content/themes/isolerendoejezo/php/after_framework/section.php on line 638

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279