DakisolatieWat is de beste dakisolatie?

Je kiest ervoor om een gespecialiseerd bedrijf dakisolatie te laten brengen. Er zijn verschillende soorten dakisolatie en dit verschilt ook per daktype. Jij wilt natuurlijk weten: wat is de beste dakisolatie? In deze blog gaan we je dat graag uitleggen. Om het zo overzichtelijk mogelijk voor je te maken hebben we hieronder de belangrijkste punten op een rij gezet. Hierdoor weet jij waar je op kunt letten, wanneer je graag je dak wilt laten isoleren....
8 min

Je kiest ervoor om een gespecialiseerd bedrijf dakisolatie te laten brengen. Er zijn verschillende soorten dakisolatie en dit verschilt ook per daktype. Jij wilt natuurlijk weten: wat is de beste dakisolatie? In deze blog gaan we je dat graag uitleggen. Om het zo overzichtelijk mogelijk voor je te maken hebben we hieronder de belangrijkste punten op een rij gezet. Hierdoor weet jij waar je op kunt letten, wanneer je graag je dak wilt laten isoleren. Wil je meer weten over dakisolatie? Klik dan hier.

Hoe kies je de beste dakisolatie?

Zoals je hierboven al kon lezen zijn er verschillende soorten dakisolatie te bedenken. Er zijn verschillende soorten, merken en typen dakisolatie. Alleen wat is de beste dakisolatie? Eén van die soorten dakisolatie is glaswol. Zo bestaan er glaswolplaten en glaswoldekens. Ook zijn er van die types weer verschillende merken verkrijgbaar. Het belangrijkste is om erachter te komen wat de beste dakisolatie is, is door te kijken naar wat voor dak je precies hebt.

Verschillende type daken

Om te beginnen zit er een verschil tussen een plat dak en een schuin dak. Bij een plat dak isoleren komen er weer andere aspecten bij kijken dan bij een schuin dak isoleren. Het is dus belangrijk dat je weet wat het verschil is per dak. Wanneer je een plat dak heb en die graag wilt laten isoleren moet het voldoen aan een aantal eisen. Het moet bijvoorbeeld waterdicht gebeuren, gewicht kunnen dragen en wind-weerbestendig zijn. Een plat dak isoleren kan het beste vanaf de buitenzijde gebeuren. Als een plat dak van buitenaf wordt geïsoleerd worden vaak XPS-platen of PIR-platen gebruikt.

Wanneer je woning een schuin dak heeft komen daar weer andere aspecten bij kijken. Een schuin dak laten isoleren is namelijk geen gemakkelijke klus. Het isolatiemateriaal moet tussen een aantal balken geplaatst worden. Aangezien ieder huis anders is betekent het dat de isolatieplaten vaak op maat gemaakt moeten worden. Een schuin dak of een hellend dak isoleren kan vanuit de binnenkant worden gedaan, maar ook van buitenaf. Het kan zelfs mogelijk zijn dat er tussen de dakpannen geïsoleerd kan worden.

Wat de beste dakisolatie is voor een schuin of hellend dak hangt dus af van meerder factoren. Een isolatiebedrijf zal onder andere kijken naar de dakconstructie en de belastbaarheid en de beloopbaarheid van je dak. Dit heeft namelijk invloed op het dakisolatie materiaal  en de methode die toegepast wordt.

Wat is nog meer belangrijk om op te letten?

Nu je weet dat verschillende type daken invloed hebben op het isolatiemateriaal en de methode van het toepassen van isolatiemateriaal zijn er nog een aantal andere dingen die een belangrijke rol spelen. Naast het type dak is het namelijk ook belangrijk om te kijken is wat voor type woning jij en je buren wonen. Is dat een tussenwoning, hoekwoning of 2-onder-1 kap? Mocht dat laatste het geval zijn, moet je ook rekening houden met het dak van de buren. Een schuin dak isoleren vanaf de buitenzijde gaat dan alleen als je buren ook meedoen met dakisolatie. Anders kun je een schuin dak vanaf de binnenzijde isoleren. Of je kunt dakisolatie tussen de dakpannen laten aanbrengen.

Ook is het van belang om te kijken naar de huidige staat van je dak. Dakisolatie heeft alleen zin als het dak in orde is (dakpannen, goten, afwateringssysteem). Mocht dit niet het geval zijn dan kun je kijken naar een combinatie van dakrenovatie met -isolatie. Ook is het goed om naast het dak ook te kijken naar je huidige woonsituatie. Zijn er op zolder vochtplekken, koudebruggen of kieren? Is het dakbeschot in orde? Dit is namelijk ook bepalend voor het kiezen van de beste dakisolatie.

Wat is de beste dakisolatie?

Om de hamvraag dus te beantwoorden spelen zoals je hierboven hebt kunnen lezen meerdere onderwerpen een rol. Namelijk het type dak, type woning, huidige status van het dak en de woonsituatie. Wanneer het antwoord op al deze punten duidelijk is kan er gekeken worden naar wat de beste dakisolatie is voor jouw woning.

Wil je graag dakisolatie laten aanbrengen door een gespecialiseerd bedrijf en wil je hier graag meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279