XPS DAKISOLATIE

Wat is XPS dakisolatie?

XPS is een synthetisch isolatiemateriaal en licht van gewicht. XPS isolatieplaten hebben als groot voordeel dat ze een goede isolatiewaarde hebben en dat de platen geen vocht opnemen. Het materiaal is tevens goed beloopbaar. Dit komt door de hoge drukvastheid. XPS isolatie kan toegepast worden in bijvoorbeeld de badkamer, maar ook voor vloeren en daken kunnen er goed mee geïsoleerd worden.

XPS dakisolatie wordt vooral toegepast bij platte daken. Vooral bij het isoleren van langs de buitenkant valt de keuze snel op een drukvast isolatiemateriaal. Daarvoor zijn XPS isolatieplaten en PIR platen de populairste keuze.

Voordelen XPS isolatie

XPS isolatieplaten kent meerdere voordelen, waardoor het materiaal geschikt is om te gebruiken voor dakisolatie. Alle voordelen vind je onderstaand op een rij:

  • Tocht en vochtproblemen zijn verleden tijd
  • Energiekosten besparend
  • Bestand tegen vorming van schimmel
  • Het isolatiemateriaal gaat erg lang mee
  • Hoge thermische weerstand
  • Hoog en fijn warmtecomfort in huis
  • Licht van gewicht, waardoor makkelijk te bewerken
  • XPS isolatieplaten zijn recyclebaar, waardoor milieuvriendelijk

De vele voordelen van de XPS isolatieplaten zorgen er dus voor dat ze een goede keuze zijn voor dakisolatie.

XPS dakisolatie opties

XPS is een veelzijdig materiaal dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Er zijn XPS dakisolatie platen die geschikt zijn voor het isoleren van een hellend dak, maar ook XPS isolatieplaten voor platte daken.

Wanneer je een hellend dak wilt isoleren langs de binnenkant kun je XPS gebruiken. Het is niet buigbaar net zoals glaswol en rotswol. Mochten de isolatieplaten niet perfect tussen de kepers van het dak passen dan kunnen de platen worden op de kepers aangebracht worden. Vervolgens wordt er een isolatielaag aangebracht. Ook kunnen XPS isolatieplaten gebruikt worden voor het isoleren van een hellend dak langs de buitenkant in plaats vanaf de binnenkant.

Met XPS isolatie platen kun je daarnaast platte daken isoleren. Sterker nog, de meeste XPS isolatieplaten zijn bedoeld voor isolatie van platte daken.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van XPS dakisolatie voor een hellend – of een plat dak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven je graag de antwoorden die je zoekt op vragen en advies waarbij nodig.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279