SCHUIN DAK ISOLEREN

Schuin dak isoleren? Houd hier rekening mee!

Een schuin dak isoleren is geen makkelijke klus. Het isolatiemateriaal moet tussen een aantal balken geplaatst worden. Elk huis is anders, daarom worden de isolatieplaten vaak op maat gemaakt. Voor het isoleren van een schuin dak kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Een schuin dak isoleren kan vanuit de binnenkant worden gedaan, maar ook van buitenaf. Het gebruiken van de juiste manier van isoleren is belangrijk. De kosten voor het isoleren van een dak worden snel terugverdiend. De maandelijkse lasten voor de energie zullen lager uitvallen door de isolatie.

Hoe wordt er geïsoleerd?

Het isoleren van het dak gebeurt vaak in grote lijnen hetzelfde. Eerst wordt het dak goed gecontroleerd, onder andere op lekkages, gaten en kieren. Zo wordt voorkomen dat er misschien problemen ontstaan tijdens of na het isoleren. Daarna wordt bepaald welk isolatiemateriaal gebruikt gaat worden. Er zijn een aantal materialen waaruit gekozen kan worden. Als het materiaal eenmaal gekozen is, is het een kwestie van bevestigen en afwerken. Het materiaal wordt op maat gemaakt en bevestigd met bijvoorbeeld montagelijm. Als al het isolatiemateriaal is bevestigd, wordt er een dampremmende laag aangebracht. Dit is een laag folie die damp en vocht bestrijdt. Als deze laag er op zit, wordt de isolatie afgewerkt met gipsplaten of schoten.

Binnen- of buitenkant schuin dak isoleren?

Een schuin dak isoleren wordt het vaakst gedaan vanaf de binnenkant. Het isolatiemateriaal wordt simpel aangebracht tussen houten balken of een metalen raamwerk. De afwerking zijn bij deze methode ook erg netjes. Dit wordt gedaan met gipsplaten of schoten, zoals eerdergenoemd.

Isolatiematerialen

Bij het isoleren van een schuin dak kunnen verschillende materialen gebruikt worden. De keuze bij dit soort dak is groot. Vaak worden minerale wol soorten gebruikt, als glaswol, schapenwol of steenwol. Het is een verstandige keuze op gebied van geld. De prijs per oppervlakte is niet hoog en het materiaal isoleert redelijk. Glaswol bestaat uit gerecycled glas, dit is ecologisch gezien ook een verstandige keuze. Naast wol kunnen er isolatieplaten gebruikt worden. Deze platen van PIR of PUR materiaal zijn naast wol ook veel gekozen materialen. De platen isoleren goed en er is lang profijt van.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279