PIR DAKISOLATIE

Wat is PIR dakisolatie?

Dit materiaal is gemaakt van kunststof. Het is breed toepasbaar materiaal. Een PIR dakisolatie kan bij meerdere soorten daken worden toegepast. Naast daken wordt PIR ook gebruikt voor het isoleren van vloeren en spouwmuren. Het materiaal kan op vele manieren worden gemonteerd. PIR isolatie is in verschillende maten en diktes verkrijgbaar. Het heeft goede thermische eigenschappen en isoleert gemiddeld beter dan ander materiaal.

PIR isolatie prijs

PIR dakisolatie is gemiddeld duurder dan ander isolatiemateriaal. Dit komt doordat er meerdere grondstoffen voor nodig zijn. Daarnaast is de isolatiewaarde hoger dan dat van andere materialen. Vooral bij dikkere platen. In kwaliteit wordt het geld zeker terugverdient.

Het materiaal

PIR is gemaakt van hardschuim. Het is brand technisch gezien redelijk veilig en er worden minder schadelijke stoffen vrijgelaten bij brand. Het heeft uitstekende thermische eigenschappen, waardoor het goed isoleert. PIR isolatie komt in de vorm van platen. Deze platen zijn vaak aan twee zijden voorzien van een dampdichte laag. Dit is erg handig bij het verwerken. PIR platen kunnen in combinatie met ander isolatiemateriaal gebruikt worden.

Voor- en nadelen van PIR isolatie

Er zitten een aantal voor- en nadelen aan PIR isolatiemateriaal. De nadelen zijn dat bij de productie van PIR er schadelijke stoffen worden gebruikt. Daarnaast is het niet recyclebaar. De voordelen zijn dat het materiaal geen vocht opneemt, er meestal geen extra dampscherm nodig is, het licht materiaal is, het een hoge isolatiewaarde heeft en goede brandvertragende eigenschappen. De voordelen compenseren de nadelen redelijk goed. Het materiaal is goed te verwerken en geeft een goede isolatie.

Verwerkingsmethodes

Een PIR isolatie kan op verschillende manieren geplaatst worden. Het hangt af van de soort isolatie, de plek waar de isolatie komt en de plaat. PIR platen kunnen vastgezet worden met lijm, spouwankers of schroeven. Lijmen is makkelijk en geeft weinig troep en geluid. Dit werkt goed op beton. Spouwankers worden gebruikt bij holle bakstenen. Het vastmaken met schroeven moet erg specifiek gebeuren met een drukverdeelplaat, anders kan het materiaal z’n isolatiewaarde verliezen. De platen worden veel afgewerkt met PUR schuim aan de zijkanten en aluminium tape. Zo is de isolatiewaarde optimaal. De platen zijn het meest geschikt voor platte daken en hellende daken.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279