GLASWOL DAKISOLATIE

Wat is glaswol dakisolatie?

Een glaswol dakisolatie wordt uit de minerale wollen het vaakst toegepast. Dit komt doordat het iets goedkoper is en een hogere isolatiewaarde heeft dan steenwol. Glaswol is een van de minerale wollen. Het is gemaakt van gerecyclede glasscherven en zand. Het is verkrijgbaar in de vorm van isolatieplaten of als een deken. Glaswol heeft een zachte structuur, waardoor het erg geschikt is als isolatiemateriaal. Het werkt makkelijk alle oneffenheden weg. Glaswol dakisolatie is in meerdere diktes te verkrijgen, dit heeft effect op de mate van isolatie.

Isolatiemethode met glaswol

Glaswol wordt vooral aan de binnenzijde van het huis gebruikt als isolatie. Het verliest namelijk zijn isolatiewaarde als het in contact met vocht komt. Het wordt meestal gebruikt als warmte isolatie, maar kan ook voor geluidsisolatie worden gebruikt. Glaswol wordt het vaakst toegepast bij hellende daken, houten vloeren en binnenmuren. Als het gaat om dakisolatie, zijn het dus meestal hellende daken.

Voor- en nadelen glaswol

Glaswol heeft een aantal voor- en nadelen. Het grootste nadeel van het materiaal is dat het minerale vezels vrijgeeft tijdens het verwerken en plaatsen van de isolatie. Deze vezels kunnen irritaties en ontstekingen veroorzaken bij de ogen, huid en luchtwegen. Hier moet voorzichtig mee om worden gegaan. Naast dit nadeel zijn er een aantal voordelen. Het materiaal is makkelijk te plaatsen, het is brandveilig, relatief goedkoop, recyclebaar en handig materiaal om oneffenheden weg te werken.

Plaatsing en afwerking

Het plaatsen van de glaswol dakisolatie is niet erg lastig. Er moet wel goede bescherming worden gedragen, vanwege de minerale vezels die het vrijgeeft. De platen of het deken van glaswol wordt geklemd tussen de twee kepers in het dak. Ze worden iets breder uitgesneden, omdat het materiaal soepel is. De rollen zijn voorzien van klevers aan de zijkant. Het materiaal moet worden afgewerkt met een dampscherm. Zo komt er geen vocht bij het glaswol.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279