EPS DAKISOLATIE

EPS isolatieplaten

Een EPS dakisolatie is een veelgebruikte isolatiemethode voor daken. Het is een zeer licht, goed isolerend materiaal. EPS is een hardschuim (ook wel piepschuim genoemd), dat vaak wordt gebruikt als isolatiemateriaal. Het komt in de vorm van isolatieplaten. Deze isolatieplaten zijn gemaakt van kleine schuimbolletjes en lucht. De EPS dakisolatie kan snel geplaatst worden en isoleert goed. Het is zo populair vanwege de prijs. Het is in vergelijking goedkoper dan andere materialen.

EPS isolatie in het dak

Deze isolatiemethode wordt gebruikt om schuine daken te isoleren. Dit wordt vanaf de binnenkant gedaan. De isolatieplaten worden tussen de balken geplaatst met pistolen, waarna ze netjes afgewerkt worden. EPS isolatieplaten kunnen in verschillende dikten verkregen worden. Hoe dikker de platen, hoe beter de isolatie is. EPS isolatie is een fijne methode om mee te werken en wordt daarom vaak toegepast. Het is makkelijk te monteren en het isoleert goed.

Voordelen EPS dakisolatie

De EPS dakisolatie brengt vele voordelen met zich mee. Naast dat het makkelijk te monteren is en goed isoleert, is het ook betaalbaar. Dit materiaal is relatief goedkoop in vergelijking met andere isolatiematerialen. De EPS isolatieplaten zijn recyclebaar. Daarnaast zijn ze geluidswerend en licht van gewicht. Ze werken brandvertragend, wat zeer belangrijk is. Ook zijn ze ongevoelig voor vocht en gaan de platen niet schimmelen. Kortom, EPS is het perfecte materiaal wat betreft isolatie.

Welke isolatie past het beste bij mij?

Het is belangrijk om te kijken welk isolatiemateriaal het beste bij je huis past. Elk huis is anders en niet overal past elk isolatiemateriaal. EPS isolatie gaat vaak in schuine daken. Een plat dak heeft misschien een andere isolatiemethode nodig. Het hangt van een aantal dingen af. Namelijk:

  • Het type dak
  • De dakconstructie
  • Belastbaarheid
  • Beloopbaarheid
  • Ruimte op zolder
  • Isolatiewaarde
  • Gewenste afwerking
  • Budget

Al deze factoren bepalen welke isolatie het beste bij een huis past. Wij adviseren je te allen tijde om van te voren advies in te winnen bij een professional. Ook wij kunnen jou hierin van vakkundig advies voorzien. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5279