DAK VAN BUITENAF ISOLEREN MET GLASWOL

Dak van buitenaf isoleren met glaswol

In een situatie waar het opdikken van het buitendak geen problemen geeft kan geïsoleerd worden met glaswol. Het product biedt een combinatie van prima thermische eigenschappen, geluidsabsorptie, onbrandbaarheid en snelle verwerking. Glaswol is uitstekend comprimeerbaar en dus makkelijk te vervoeren, ook voor wie beperkte transportmogelijkheden heeft.

Glaswol laat zich simpel op maat snijden en is door z’n lichte gewicht gemakkelijk te verwerken.

Brandveilig

Met minerale wol maak je een brandveilige keuze. Minerale wol valt volgens de nieuwe Europese normen in de hoogste brandreactie klassen (A1/A2). Het is onbrandbaar en levert geen bijdrage aan brandvoortplanting. Bij blootstelling aan vuur komen bovendien geen rook en geen giftige gassen vrij.

Kenmerken glaswol:

  • Onbrandbaar
  • Geluidsisolerend/-absorberend
  • Licht van gewicht
  • Dampopen
  • flexibel

Milieuvriendelijke glaswol van Knauf

Knauf Insulation Glaswol is fenol- en formaldehydevrij, gebaseerd op duurzame grondstoffen. Het nieuwe bindmiddel Ecose maakt de minerale wol tevens aangenaam in gebruik en eenvoudiger te verwerken, terwijl alle goede eigenschappen volledig behouden zijn gebleven. Omdat bij het productieproces geen formaldehyde of fenol wordt gebruikt, is de nieuwe ecose glaswol beter voor de binnenluchtkwaliteit van gebouwen waarin de producten verwerkt zijn.

Bij de productie van het nieuwe bindmiddel wordt er tot 70% minder energie gebruikt dan bij traditionele bindmiddelen en komen er minder emissies vrij. Knauf Insulation Ecose glaswol is in talrijke afmetingen en types verkrijgbaar. Het is zowel toepasbaar bij nieuwbouw als renovatie.

Verwerking

Het onbeklede glaswol kan over een dampremmende folielaag heen van onder tot boven tussen de kepers worden uitgerold/gelegd. Als er een dakbeschot aanwezig is dient eerst het dampscherm te worden uitgelegd, waarover vervolgens verticaal de tengels worden aangebracht. Omdat glaswolisolatie enige dikte vereist, dient de spoorhoogte van de tengels al gauw 120mm te zijn.

Glaswol verliest z’n isolerende werking zodra het nat wordt. Een zorgvuldige afwerking van het platen- of pannendak is daarom van groot belang. Over de tengels komt voor een goede afdichting eerst een sterke dampdoorlatende folie die vastgezet wordt met tengellatjes, dit om ruimte tussen de panlatten (50 x 22mm (groot en dik) dubbel genageld) op de tengels (met onderlinge afstand van bij voorkeur 30cm) en de folie te creëren. Hierdoor prikken de neuzen van de pannen niet in de folie. En eventueel lek- of smeltwater van onder de panlatten door ongehinderd de dakgoot instromen.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5275