DAK VAN BINNENUIT ISOLEREN MET GLASWOL

Dak van binnenuit isoleren met glaswol

Glaswol biedt een combinatie van uitstekende thermische eigenschappen, geluidsabsorptie, onbrandbaarheid en snelle verwerking. Glaswol is uitstekend comprimeerbaar en dus makkelijk te vervoeren, ook voor wie beperkte transportmogelijkheden heeft. Glaswol laat zich simpel op maat snijden en is door z’n lichte gewicht gemakkelijk te verwerken.

Brandveilig

Met minerale wol maak je een brandveilige keuze. Minerale wol valt volgens de nieuwe Europese normen in de hoogste brandreactie klassen (A1/A2). Het is onbrandbaar en levert geen bijdrage aan brandvoortplanting. Bij blootstelling aan vuur komen bovendien geen rook en geen giftige gassen vrij.

Kenmerken glaswol:

  • Onbrandbaar
  • Geluidsisolerend/-absorberend
  • Licht van gewicht
  • Dampopen
  • flexibel

Milieuvriendelijke glaswol van Knauf

Knauf Insulation Glaswol is fenol- en formaldehydevrij, gebaseerd op duurzame grondstoffen. Het nieuwe bindmiddel Ecose maakt de minerale wol tevens aangenaam in gebruik en eenvoudiger te verwerken, terwijl alle goede eigenschappen volledig behouden zijn gebleven. Omdat bij het productieproces geen formaldehyde of fenol wordt gebruikt, is de nieuwe ecose glaswol beter voor de binnenluchtkwaliteit van gebouwen waarin de producten verwerkt zijn.

Bij de productie van het nieuwe bindmiddel wordt er tot 70% minder energie gebruikt dan bij traditionele bindmiddelen en komen er minder emissies vrij. Knauf Insulation Ecose glaswol is in talrijke afmetingen en types verkrijgbaar. Het is zowel toepasbaar bij nieuwbouw als renovatie.

Verwerking

Een schuin dak kun je eenvoudig aan de binnenzijde isoleren door het plaatsen van een houten raamwerk tussen de gordingen. De ruimte achter de stijlen vul je met glaswol op rol. Hoe dikker de isolatie, hoe groter de energiebesparing.

Als je kiest voor glaswol met een dampremmende aluminium bekleding, hoef je geen aparte dampremmer aan te brengen. De naden tussen de glaswoldekens maak je dicht met alu-tape.

Als je van binnenuit wil isoleren maar het dak aan de buitenkant niet dampopen is, moet je met onbekleed glaswol aan de slag. Vervolgens breng je vochtregulerende klimaatfolie aan. Anders kan door vochtinsluiting het dak gaan rotten.

Als het dakbeschot niet kierdicht is, kun je alvorens te beginnen de kierdichtheid verbeteren door 3 of 4mm dik triplex aan te brengen.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5275