DAK VAN BINNENUIT ISOLEREN MET EPS PLATEN

Dak van binnenuit isoleren met EPS platen

EPS (expanded polystyreen) is een witte kunststof die in de volksmond piepschuim wordt genoemd. Het piepschuim bestaat voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht en heeft daardoor een goed, dus laag warmtegeleidend vermogen. EPS is goedkoop en verdient zich in enkele maanden tot enkele jaren terug.

EPS (ook wel tempex genoemd) is zeer licht in gewicht, biedt met geringe dikte een goede isolatiewaarde en is makkelijk verwerkbaar. De platen zijn in uiteenlopende dikten verkrijgbaar, steeds oplopend met 10 mm. De SE-kwaliteit is brandvertragend (SE staat voor: ‘Schwer Entflambar’) en dient met het oog op brandveiligheid te worden toegepast.

Verwerking

EPS is weliswaar luchtdicht maar dampopen. Om condensatie in de wand tussen het isolatiemateriaal en de muur tegen te gaan, dient u het isolatiemateriaal aan de binnenzijde daarom te voorzien van een dampremmende folielaag.
Omdat je de schil met de dampremmende folielaag ‘dampdicht’ afsluit, dient het onderdak aan de buitenzijde van het dakbeschot om die reden dampopen te zijn.

Je brengt de piepschuim platen tussen de gordingen eenvoudig en snel met montagelijm aan tegen het dakbeschot. Voor een brandveilige afwerking is het raadzaam om de binnenzijde van het dak af te werken met gipsplaten.

Nu isoleren is een goed idee! Heeft u vragen?


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/isoleren/public_html/dhz/wp-includes/functions.php on line 5275