Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

XPS en het omgekeerd dak-principe

XPS (geëxtrudeerd polystyreen) wordt in de vorm van isolatieplaten over de waterdichte afwerklaag van een plat dak gelegd. Dit principe wordt ‘omgekeerd dak’ genoemd. Het vormvaste materiaal isoleert goed, maar is duurder dan EPS. Dankzij het lichte gewicht in combinatie met de grote drukweerstand (voor lange termijn), is het materiaal zeer geschikt voor toepassing bij terrasdaken.

XPS is een kunststofschuim met gesloten cellenstructuur, beschikbaar in verschillende kleurtinten. De structuur van het materiaal is 100% waterdicht en bijzonder duurzaam, waardoor het uitstekend toegepast kan worden in omstandigheden met een hoog vochtgehalte. Ook onder vochtige omstandigheden blijft het als isolatiemateriaal uitstekend presteren.

Verwerking

XPS is verkrijgbaar in handzame maten, al dan niet voorzien van sponning of tand- en groef verbinding, en zijn tevens groot genoeg om er een gelijkmatige, stabiele ondervloer voor een tegelterras van te maken. Het materiaal laat zich makkelijk snijden.

De XPS isolatielaag bovenop het dak beschermt de waterdichte laag tegen mechanische beschadiging. Wel is een ballast op het isolatiemateriaal noodzakelijk om het wegwaaien te beletten. Bij het aanbrengen van een dakterras van bijvoorbeeld grind- of betontegels, dient de constructie op het aan te brengen gewicht te zijn berekend.

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer