Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

Plat dak van binnenuit isoleren met minerale wol

Aangezien een vlak dak steeds met een dampdicht bitumineus of kunststofmateriaal is afgewerkt, wordt het sterk aanbevolen om aan de buitenzijde van het dak te isoleren. Is dit om bouwkundige of financiële redenen geen optie, dan kan een plat dak van binnenuit geïsoleerd worden. Om te voorkomen dat er bij koude buitentemperaturen water condenseert aan de onderkant van het platte dak, dient een luchtlaag tussen het isolatiemateriaal en het dakbeschot vermeden te worden en moet bij het aanbrengen van minerale isolatiematerialen de dampdichte folie aan de binnenzijde zorgvuldig worden aangebracht, dit laatste om te voorkomen dat er vochtige lucht vanuit de leefvertrekken door het isolatiemateriaal kan dringen om alsnog te condenseren.

De minerale wol (glaswol of steenwol zonder afdeklaag) dient goed aansluitend tegen het dakbeschot en tussen de dakbalken te worden aangebracht. Het is hierbij belangrijk dat er geen luchtlaag kan ontstaan. Let er daarom goed op, dat de dikte van het isolatiemateriaal de beschikbare ruimte geheel opvult. Vervolgens wordt een hermetisch scherm van dampdichte folie onderlangs vastgeniet, waarna het hechthout voor het afwerkplafond kan worden aangebracht.

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer