Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

Hellend dak van buitenaf isoleren met PIR hardschuim platen

PUR (polyurethaan) hardschuim is hoe langer hoe meer verdrongen door PIR (polyisocyanuraat). PIR is door toepassing van polyol een verbeterde versie van polyurethaan.

PIR (resolschuim) is tamelijk star en voelt daardoor iets brosser aan maar heeft ten opzichte van PUR hardschuim een verbeterde warmteweerstand, is nog lichter in gewicht en heeft een goede drukvastheid. Een ander voordeel van PIR is dat het iets beter bestand is tegen vuur. Bij verbranding van PIR ontstaat bovendien meer koolstof dan bij PUR. Die extra koolstof kan extra beschermen tegen verdere verbranding. Bovendien is de productie van PIR aanmerkelijk minder milieubelastend dan PUR.

Meer isolatie met minder dikte

PIR is weliswaar duurder dan piepschuim, maar biedt ook een betere isolatiewaarde en is nog dichter van structuur en water- en luchtdicht.

PIR biedt vooral oplossingen in situaties waarbij een te sterke opdikking van het dak een storend aanzicht oplevert, of door bijvoorbeeld de benodigde verbreding van de dakgoten te hoge extra kosten meebrengt.

Verwerking hardschuim platen

Omdat PIR platen voorzien zijn van een alu-cachering zijn ze sterk dampremmend. Toch is het verstandig om ze met een onderliggende dampremmende folie op het dakbeschot aan te brengen. Kieren worden met spuit-PUR gevuld (en PUR is dampopen). Alvorens de panlatten (50 x 22mm (groot en dik) dubbel genageld) op de tengels (met onderlinge afstand van 30cm) aan te brengen, wordt het onderdak voorzien van een waterafdichtende maar vochtregulerende folie (met de gekleurde kant naar buiten).

De alufolielaag verbetert de brandveiligheid en verhoogd de isolatiewaarde maar kunnen bijvoorbeeld ook voorzien zijn van een geperste glaswollaag om het geluidsisolerende resultaat te verbeteren.

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer