Eerste hulp bij het isoleren van uw woning!

Op Isolerendoejezo.nl leest u hoe u met het zelf na-isoleren van uw huis een fikse energiebesparing realiseert. Een huis isoleren verdient zich namelijk snel terug en vergroot bovendien het wooncomfort aanzienlijk.

Hellend dak isolatie methodes

Bij het na-isoleren van een hellend dak bepaalt u eerst of u van binnenuit of van buitenaf gaat isoleren. Vervolgens kiest u het isolatieproduct van uw voorkeur.
Wanneer er aan de buitenzijde van het dakbeschot een dampdichte laag is aangebracht wordt bij het van binnenuit isoleren het dakbeschot opgesloten tussen twee dampdichte lagen. Dit kan houtrot aan de houten constructie tot gevolg hebben.
Als aan de buitenkant van een houten dakbeschot geen bitumen (asfaltpapier) of dampremmende folie is aangebracht, kan er van binnenuit geïsoleerd worden. Als dat dus wel het geval is, verdient het de voorkeur om het dak van buitenaf van isolerend materiaal te voorzien. Nadeel is dat alle pannen en panlatten eerst verwijderd dienen te worden en dat het dak wordt opgedikt, wat bijvoorbeeld problemen met de breedte van de dakgoot kan opleveren. Voordeel is dat de binnenruimte niet kleiner hoeft te worden.

© 2011 Isolerendoejezo.nl - Sitemap | Disclaimer